Installationsguider för golvvärmesystem.

Här under guider har vi listat ett par olika installationsguider för hur du installerar golvvärme med olika metoder såsom installation av golvvärme i spånskiva, i glespanel, i EPS-panel och slutligen hur du installerar golvvärme för ingjutning. Alla guider går att få i utskriftsvänlig pdf-format som du kan ladda ner.

Varför guider på hur man installerar golvvärme?


Att installera golvvärmesystem till sitt hem är inte alltid det lättaste, och att anlita en installatör kan både vara dyrt och krångligt. Så därför har vi listat dem mest vanligaste formerna att installera golvvärme på.

Det finns två stycken olika former av golvvärme. Det ena är el-golvvärme och den andra är vattenburen golvvärme. El-golvvärme kopplar du ihop med en kopplingsbox som är kopplad till det lokala elsystemet i huset. Vattenburen golvvärme kopplar du helt enkelt in i det centrala varmvattensystemet. Det finns en mängd olika termostater till alla former av golvvärme. Det mest populära är trådlösa termostater som man kan placera var som helst.

Installationsguiderna är hämtade ur bland annat Purmos hemsida och av våra egna erfarenheter inom golvvärmesystem. Vi utgår från leverantören Purmos sortiment i våra installationsguider. Men det går lika bra att följa dessa med andra produkter från andra leverantörer också. Ni kan hitta alla Purmos produkter hos den populära vvs-butiken VVS & Badrum Specialisten AB, som också är en webbutik. Där får ni även expertråd och hjälp med vilka produkter som passar till olika utrymmen och storlekar.

Det man bör tänka på inför köp av golvvärme är om man har alla komponenter till rummet eller våningen, har man tillräckligt mycket slang? Oftast så är det bättre med några meter för mycket än för lite. För säkerhets skull bör man rådfråga en expert inom området för att se till så allting har blivit rätt och att man kan börja på själva installationen.

Kontakta oss.

vk7z3M